Kontakt
Allroundservice Franken
John F. Kennedylaan 21L
5555 XC Valkenswaard
Homepage:www.allroundservice-franken.nl
Telefoon:06-20651311
Fax:

Isolatieglas

Glasisolatie is de laatste jaren flink verbeterd. Alle glassoorten die beter isoleren dan enkel glas worden isolatieglas genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten met daartussen een ruimte (spouw) gevuld met lucht of gas. Het vervangen van enkel glas door isolatieglas zorgt voor een flinke energiebesparing en meer leefcomfort. Als klusbedrijf in de regio Valkenswaard plaatsen we graag uw isolatieglas.

Isolatieglas ter energiebesparing

Soorten isolatieglas

Na enkel glas en ‘gewoon’ dubbel glas is tegenwoordig Hoog Rendementsglas, ofwel HR++ glas de standaard. Bij dubbel glas zit er droge lucht tussen de glasplaten, bij HR glas is dit edelgas. Daarnaast heeft HR-glas een onzichtbare coating aan de binnenzijde die warmte weerkaatst, maar zonlicht grotendeels doorlaat.

Kozijnen vervangen? Kies voor isolatieglas!

Bent u van plan om uw kozijnen te vervangen of kozijnen te plaatsen in uw nieuwbouw? Dan is het aan te raden gelijk voor HR++glas te kiezen. HR++ glas is namelijk dikker dan enkel- of dubbel glas. Het pas dus niet zomaar in uw bestaande kozijnen, maar als u ze toch gaat vervangen is HR++glas de logische keuze. Dubbel glas is wel iets goedkoper dan HR++ glas, maar deze extra investering heeft u door de energiebesparing binnen een paar jaar terugverdiend. Op termijn is HR++ glas dus goedkoper.

De U-waarde van glas

De isolatiewaarde van glas is uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Zo heeft enkel glas een U-waarde van 5,8 en gewoon dubbel glas 2,7. Bij HR++ glas is de U-waarde zelfs 1,2 of minder.

Er bestaat ook drievoudig HR+++ glas, wat een U-waarde kan bereiken van tot wel 0,4. Door de hogere kosten en de beperkte extra besparing ten opzichte van HR++ wordt dit glas in Nederland nog vrijwel alleen gebruikt voor energieneutrale woningen.

De voordelen van isolatieglas

Tegenwoordig hebben huizen en kantoren vaak grote ramen. Die zorgen voor veel licht, ruimte en uitzicht, maar er gaat ook veel warmte door verloren. Daarom realiseert u met isolatieglas een flinke energiebesparing. Bij een gemiddelde eengezinswoning is de besparing van HR++ glas ten opzichte van enkel glas al snel zo’n €300 per jaar. Bovendien heeft u minder last van kou, tocht, geluid en condens in uw huis of bedrijfspand én spaart u het milieu.

Onderhoud de isolerende functie

Heeft u voor isolatieglas gekozen? Dan is het belangrijk om uw ramen en kozijnen ook goed te onderhouden.
Bij slecht onderhoud en vocht in uw kozijnen kan dubbel glas en HR++ glas lek raken. Hierdoor verliest het zijn isolerende functie. Ook gebarsten ruiten hebben weinig of geen isolerende waarde. Onderhoud is dus essentieel voor de kwaliteit van uw isolatieglas.