Kontakt
Allroundservice Franken
John F. Kennedylaan 21L
5555 XC Valkenswaard
Homepage:www.allroundservice-franken.nl
Telefoon:06-20651311
Fax:

Ventilatie

In energiezuinige huizen en bedrijfspanden is goede ventilatie essentieel. We bouwen en isoleren tegenwoordig zo kierdicht dat u voor ventilatie aangewezen bent op ventilatieroosters of mechanische ventilatie. Als specialistisch klusbedrijf in de regio Valkenswaard adviseren we u graag over voldoende, tochtvrije ventilatie.

U heeft schone en frisse lucht in huis nodig voor uw gezondheid. Als naden en kieren zijn dichtgemaakt om tocht en warmteverlies tegen te gaan, is er minder ventilatie. Als u de ramen en roosters dichthoudt vanwege kou of tocht, ontstaat een ongezonde leefomgeving. Vocht en vuil hopen zich op waardoor u gezondheidsklachten kunt krijgen.

Ventilatierooster ter luchtverfrissing

Natuurlijke ventilatie

Bijna driekwart van de Nederlandse woning heeft alleen natuurlijke ventilatie. Dat betekent dat de frisse lucht wordt aangevoerd via ventilatieroosters of klepraampjes. Het is dan belangrijk om ventilatieroosters altijd open te laten staan en goed schoon te houden.

Heeft uw huis ook ventilatieroosters? Laat dan de klepraampjes op een kiertje staan. Let wel op: openstaande raampjes zijn inbraakgevoelig, zeker als u niet huis bent. Daarnaast is er kans op koude tocht, zeker als de wind op het raam staat.

Door op strategische plekken luchtroosters te plaatsen heeft u altijd voldoende frisse lucht en zo min mogelijk last van tocht en koude luchtstromen. Denk, zeker bij de aanschaf van nieuwe kozijnen, dus ook goed na over voldoende ventilatieroosters.

Mechanische ventilatie

In veel gebouwen is sinds de jaren ’80 mechanische ventilatie- of een Warmte-terugwin-installatie (WTW) geplaatst. Mechanische ventilatie werkt beter dan natuurlijke ventilatie. De lucht wordt continu ververst en dat is beter voor het binnenklimaat en uw gezondheid. Voorwaarde is wel dat het ventilatiesysteem goed wordt aangelegd en onderhouden. Heeft u een ventilatiesysteem? Laat dit systeem dan regelmatig schoonmaken en controleren.

Mechanische ventilatie aanleggen

Het is een hele klus om volledig mechanische ventilatie aan te leggen in huizen of bedrijfspanden die dit nog niet hebben. Het is ook niet altijd een efficiënte investering. Laat u hier dus altijd goed over adviseren.

Lokale balansventilatie is wel eenvoudig te realiseren in een bestaand pand. In de buitenmuur van een kamer komt dan een aparte ventilatie-unit die de aan- en afvoer van lucht in die kamer regelt. Zulke units kunnen natuurlijk ook in meerdere kamers geïnstalleerd worden.

Een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie is ook mogelijk. Verse lucht komt dan via ventilatieroosters naar binnen en vervuilde lucht wordt door een mechanisch ventilatiesysteem afgevoerd naar buiten. Hierdoor ontstaat meer luchtcirculatie en worden bijvoorbeeld vochtproblemen in uw huis opgelost.