Kontakt
Allroundservice Franken
John F. Kennedylaan 21L
5555 XC Valkenswaard
Homepage:www.allroundservice-franken.nl
Telefoon:06-20651311
Fax:

Renovatie kozijnen

Zijn de kozijnen van uw huis of bedrijfspand aan renovatie toe? Als ervaren klusbedrijf in Valkenswaard helpen wij u graag bij uw kozijnrenovatie.

RaabWorks

Wanneer is renovatie van kozijnen nodig?

Goed onderhoud kan de levensduur van uw kozijnen flink verlengen. Bij aluminium en kunststof kozijnen volstaat regelmatig schoonmaken, smeren van de scharnieren en eventueel het stellen van het kozijn. Houten kozijnen moeten regelmatig geschilderd worden, waarbij dan meteen beschadigde delen of stukken met houtrot kunnen worden aangepakt.

Toch komt er uiteindelijk een moment dat het vervangen van uw kozijnen goedkoper is dan repareren. Bijvoorbeeld als uw kozijnen flink last hebben van houtrot of schimmel.

Wat kost renovatie van kozijnen?

De kosten van het renoveren van de kozijnen zijn afhankelijk van wat nodig is. Is de schade beperkt, dan kunnen we uw kozijnen repareren. Bij houten kozijnen doen we dat bijvoorbeeld met een houtrotvuller. De kosten zijn dan goed te overzien. Is de schade groter dan is renovatie van uw kozijnen nodig. We vervangen dan latjes of gedeeltes van het kozijn, zoals een scharnier die niet meer werkt.

Heeft u met meerdere kozijnen problemen, dan is het kostentechnisch slimmer om uw kozijnen te vervangen. De investering die u dan moet doen is best flink, maar is het ook waard. Een hardhoutenkozijn gaat tenminste 25 jaar mee, maar goed onderhouden vaak (veel) langer. Aluminium heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar en kunststof zelfs 50 jaar. U verhoogt ook de waarde van uw pand met gloednieuwe kozijnen, helemaal als u daarbij kiest voor Hoog Rendementsglas.

Isolatieglas

Schade aan kozijnen is niet altijd de aanleiding om kozijnen te vervangen. Ook voor het plaatsen van isolatieglas is het soms nodig om de kozijnen te vervangen. Dit glas is namelijk dikker dan enkel glas en ‘gewoon’ dubbel glas. Alle HR-glassoorten zij gevuld met edelgas en hebben een onzichtbare coating aan de binnenzijde die de warmte weerkaatst.

Ook de isolatiewaarde van de kozijnen zelf verbetert. Zo hebben aluminium kozijnen tegenwoordig een koudebrug onderbreking, waardoor warmte niet naar door het kozijn buiten kan ontsnappen. Ook houten en kunststof kozijnen zijn tegenwoordig vaak extra geïsoleerd. Door de isolatie van uw ramen en kozijnen te verbeteren bespaart u niet alleen energie, u vergroot ook het comfort van uw woning op bedrijfspand.

Keuzemogelijkheden bij renovatie van kozijnen

De belangrijkste keuze bij uw nieuwe kozijnen is het materiaal. U kunt kiezen uit karakteristieke houten kozijnen, praktische, onderhoudsarme en gunstig geprijsde kunststof kozijnen of strakke en stijlvolle aluminium kozijnen.

Wij bespreken alle opties graag met u en natuurlijk adviseren wij u daarbij ook over goed en veilig hang- en sluitwerk.

Allroundservice Franken uw contactpersoon voor Onderwerp.
Bel ons alsjeblieft bij: 06-20651311