Kontakt
Allroundservice Franken
John F. Kennedylaan 21L
5555 XC Valkenswaard
Homepage:www.allroundservice-franken.nl
Telefoon:06-20651311
Fax:

Verbouwing kelder

Heeft u een kelder onder uw huis of bedrijfspand die u nu eigenlijk nauwelijks gebruikt? Of gebruikt u de kelder wel, maar wilt u verbouwen om deze ruimte een andere functie te geven?

Steeds vaker worden kelders als volwaardige leefruimte gebruikt. We zien uiteenlopende functies, variërend van muziekruimte en thuisbioscoop, tot badkamer, slaapkamer of speelruimte. Ook in bedrijfspanden komt het steeds vaker voor dat de kelder meer is dan alleen opslagruimte. Met goede isolatie en daglichttoetreding kan dat ook.

Heeft u plannen om uw kelder te verbouwen? Als klusbedrijf in de regio Valkenswaardhelpen wij u hier graag bij. Nieuwsgierig naar ons werk? Bekijk hier onze referenties.

Kelder in gebruik als stijlvolle woonruimte met keuken en bank

Verbouwing kelder: vochtproblemen?

Voorwaarde om uw kelder als echte leefruimte te gebruiken is natuurlijk allereerst dat de ruimte vochtvrij is. In een kelder kan het water op veel manieren binnenkomen. Soms zitten er scheuren en gaten in de wanden of vloer van de kelder.

Er kan ook sprake zijn van lekkages bij naden en voegen of op plaatsen waar leidingen het gebouw binnenkomen. Bouwmaterialen zijn ook van nature enigszins poreus. Ze zuigen water op dat ze, afhankelijk van hun kwaliteit en de omstandigheden, naar binnen kunnen laten doorslaan. Wij komen graag bij u langs voor een inventarisatie. We weten dan doorgaans redelijk snel hoe we de kelder goed droog krijgen.

Goede toegankelijkheid en daglicht

Stap 2 is dan natuurlijk: de kelder goed toegankelijk maken. U kunt kiezen voor een prefab trap of maatwerk trap, ook afhankelijk wat mogelijk is in uw huis of bedrijfspand. We denken hierin uiteraard graag met u mee. Ook daglichttoetreding is wel erg fijn als u de kelder veel gaat gebruiken. Wederom, veel is hier mogelijk. We kunnen u al veel vertellen als we bij u langskomen.

Leidingwerk en kabels

Als u van uw kelder een badkamer, werkruimte of thuisbioscoop maakt, is het belangrijk al vroeg in het proces, al voordat we gaan verbouwen, na te denken over de indeling en hoe u de ruimte straks gebruikt. Waar komt de douche, het bad, de WC? Waar gaat u een eventuele TV neerzetten, waar komen de lichtpunten? Het is fijn als de stopcontacten en schakelaars op de juiste plekken zitten, ook als u de indeling na enige tijd wilt veranderen. Wij denken met u mee en adviseren u over de meest praktische en flexibele oplossingen.

Verbouwing kelder: de afwerking

De wand- en vloerafwerking bepaalt in grote mate de uitstraling van de ruimte die u van de kelder maakt. Kiest u voor tegels, een gietvloer, hout, laminaat, tapijt of een ander type vloer? Kiest u voor behang of stuc- en schilderwerk? Als u weet wat voor stijl u aanspreekt helpen we u graag bij de keuze voor passende materialen, of u nu houdt van modern en strak, landelijk of juist klassiek.

Allroundservice Franken uw contactpersoon voor Onderwerp.
Bel ons alsjeblieft bij: 06-20651311